Volum 32  Núm. 3  2024
Casos clínics
Octubre de 2014
Què passa quan l’HbA1c menteix per defecte?

Marc Soler Pont, Mercè Timon.

Resum

Tot i que la precisió de l’Hemoglobina Glicosilada (HbA1c) és variable, degut al ús de diferents mètodes en els laboratoris, actualment aquesta variabilitat no hauria de ser superior al 2%. Aquesta limitació ha estat motiu de múltiples discussions i polèmiques, i l’acceptació de l’HbA1c com a mètode diagnòstic no s’ha produït fins la seva estandardització, la qual cosa ha permès comparar els resultats obtinguts en diferents laboratoris1. Actualment dons, els nivells d’HbA1c s’accepten com a criteris de diagnòstic, seguiment i pressa de decisions terapèutiques en els pacients diabètics.

http://www.butlleti.cat/ca/Vol32/iss3/3

file_downloadDescarregar
Open Acces

Aquest article es distribueix sota els termes de la llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.

Els autors que publiquen en el Butlletí mantenen el dret de copyright sobre els seus articles i permeten que aquests siguin difosos lliurement. Això permet a tothom reproduir l’article mentre es respectin la atribucions d’autoria i detalls de citació.


Més populars Més Populars
Open Acces Open Acces

Butlletí de l'Atenció Primària de Catalunya
està distribuïda sota una llicència de Creative Commons Reconeixement NoComercial-SenseObraDerivada​.


Els treballs que els autors volen publicar al Butlletí han de ser enviats electrònicament fent servir el sistema d’enviament disponible a la web.
Els manuscrits poden enviar-se en català o castellà.


keyboard_arrow_up